امروز : 04 آذر 1403
  • 1402/08/23 - 08:33
  • 102
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /ZYtQ

گفتگوی اختصاصی با سرپرست دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه

ماهنامه خبری حیات دانشگاه در شماره جدید خود با نیره جلالتی سرپرست دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه گفتگوی اختصاصی انجام داده است که مشروح مصاحبه را می توانید در این اینجا مطالعه کنید.

لطفا خودتان را معرفی کنید و اشاره مختصری به سوابق علمی و کاری خود بفرمایید؟

نیره جلالتی هستم متولد 6/5/1364 در شهرستان کاشان، دوران تحصیل خود را در کاشان گذرانده و در سال 1382 در رشته پزشکی دانشگاه اصفهان پذیرفته شدم و سپس به دانشگاه علوم پزشکی کاشان انتقالی گرفتم، پس از تحصیل دوران طرح عمومی خود را به عنوان مسئول درمانگاه مرکز بهداشتی درمانی روستایی جوشقان، استرک، نیاسر و قمصر گذراندم و بعدها به عنوان پزشک عمومی در کلینیک های ابوزیدآباد ،حکیم و فدک کاشان مشغول به کار شدم. در بهمن ماه 1390 ازدواج کردم و یک فرزند 4 ساله پسر دارم. 

سال 1393 در مقطع تخصص رشته طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه شیراز پذیرفته شدم و مدت 3 سال در آنجا ساکن شدم و سال  1396 با اتمام دوره تخصص رتبه 4 کشوری بورد تخصصی را کسب کردم. طرح تخصصی ام در بیمارستان امیرالمومنین شهرضا اصفهان شروع و 3 ماه بعد به کاشان انتقالی گرفتم.

سال 97 برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی کاشان گروه طب فیزیکی و توانبخشی تشکیل شد و در تدریس اصول طب فیزیکی و توانبخشی برای دانشجویان پزشکی مشارکت داشتم و از آن سال به بعد درس طب فیزیکی و توانبخشی به دورس دانشجویان پزشکی این دانشگاه اضافه شد و در حال حاضر در دوره کارورزی ارائه می گردد. از مهرماه 98 به عنوان مسئول واحد المپیاد منصوب شدم و دوره های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم المپیاد علمی دانشجویی با نتایج درخشان دانشجویان کاشان و کسب مدال های نقره و برنز کشوری و دیپلم افتخار در مراحل انفرادی و گروهی برگزار شد و در حال حاضر در حال سپری کردن روند دوره پانزدهم المپیاد هستیم. از خردادماه 1402 به عنوان سرپرست دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه منصوب شدم.

 

رشته تحصیلی دانشگاهی خود را با چه انگیزه ای انتخاب کردید ؟ 

علاقه  به رشته پزشکی با هدف کمک به مردم جهت کاهش آلام و ناراحتی هایشان

 

شغل فعلی شما چیست و آیا از شغل خود رضایت دارید؟ 

عضو هیئت علمی دانشگاه در رشته تخصصی خود هستم و به کار آموزش و درمان در این زمینه می پردازم.

بله خدا را شکر کاملا راضی هستم.

 این شغل با آرزوهای شغلی شما مطابقت دارد؟ 

تا حدود زیادی بله ولی مشکلاتی هم وجود دارد که انشالله با اخذ تدابیر بهتر از طرف مسئولین مرتفع خواهد شد.

 

 اصلی ترین دغدغه سرپرست دفتر استعدادهای درخشان یک دانشگاه چیست؟

شناسایی و حمایت از دانشجویان برتر در دانشگاه و کمک به ارتقا توانمندی های آنها

 

 استعداد درخشان شامل کدامیک از دانشجویان و چه خدماتی به آنها ارائه می شود؟ 

 براساس آیین نامه جدید 1401 تسهیلات آموزشی، پژوهشی و رفاهی ویژه استعدادهای درخشان در دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کشور ماده 2 بند الف تا ک شرایطی از نظر برتری معدل و رتبه در آزمون های کشوری و کسب مقام در مسابقات علمی و پژوهشی جهت عضویت در استعداد درخشان بیان شده است که دانشجویان عزیز می تواند با مطالعه این آئین نامه از سایت دانشگاه یا مراجعه مستقیم به کارشناس دفتر استعداد درخشان از آن مطلع شوند که آیا می توانند به عضویت استعداد درخشان در بیایند یا نه.

در همین آیین نامه به طور مفصل راجع به خدمات آموزشی، پژوهشی و تسهیلات رفاهی که می توان در اختیار دانشجویان استعداد درخشان قرار داد صحبت شده است از جمله شرکت رایگان در کارگاه ها آموزشی و کنگره های کشوری و بین المللی، بهره مندی از امتیاز شرکت  مستقیم در آزمون های کشوری و بهره مندی از امتیاز دریافت وام و... .

 

 کمی در خصوص دفتر استعداد های درخشان دانشگاه صحبت کنید؟ 

آیین نامه احراز استعدادهای برتر و نخبگی در سال 1385 با هدف تعریف و استانداردسازی معیارها و فرآیندهای شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر به دانشگاه ها ابلاغ شد و دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاه‌های علوم پزشکی، شروع به فعالیت کردند. دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه وظیفه اطلاع رسانی، شناسایی و کمک به شکوفاسازی و ارائه تسهیلات مصوب وزارت متبوع را به دانشجویان استعداد درخشان و نخبه دانشگاه دارد. ما سعی می کنیم از طرق مختلف از سال های ابتدایی تحصیل، دانشجویان را با شرایط و تسهیلات استعداد درخشان آشنا کنیم تا دانشجویان توانمند بتوانند از امتیازات کسب شده برای ارتقا خود استفاده کنند.

 

وضعیت دانشگاه ما در حوزه استعداد درخشان چگونه است؟

دفتر استعداد درخشان دانشگاه در حال حاضر حدود 150 نفر عضو دارد و سعی ما بر آن است تا در حد بضاعت دانشگاه حداکثر تسهیلات ممکن را در اختیار این عزیزان قرار دهیم. به حمد الهی هر ساله شاهد کسب رتبه های برتر کشوری دانشجویان عزیزمان در آزمون های رقابتی مهم مثل المپیاد علمی، دستیاری، پیش کارورزی، علوم پایه و... می باشیم و در جشنواره های مهم پژوهشی و آموزشی هم دانشجویانی داریم که موفق به کسب رتبه های با ایده های نوآورانه شده اند.

 

  چه زمانی باید به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنیم؟ 

هرگونه درد در سیستم عضلانی اسکلتی مثل کمر، گردن، زانو و دست و... مربوط به پزشک متخصص طب فیزیکی می باشد که به تشخیص و درمان بیماری های عضلانی اسکلتی با توجه بیشتر به درمان های غیردارویی می پردازد. همچنین انجام تست نوارعصب وعضله جهت تشخیص انواع نوروپاتی ها و میوپاتی ها در حیطه کاری ما قرار دارد. بخش سوم کاری ما توانبخشی بیماری های مزمن از جمله سکته های مغزی، آسیبهای نخاعی و... می باشد تا بیماران دچار این مشکلات بتوانند هر چه زودتر به عملکرد شخصی و اجتماعی مستقل خود برگردند.

 

 چه چیزی باعث رضایت بیشتر شما از دانشجویان می شود؟ 

دانشجویان خلاق و علاقمند به یادگیری و داشتن نظم و دقت در امور محوله باعث رضایت من از دانشجویان می باشد.

 

 برخی از مشکلات رایج در زمینه تدریس کدام است؟ 

مشغله های کاری و بار زیاد مراجعات بیماران در بخش درمانی، سبب فشار کاری و مواجهه با کمبود زمان برای عضو هیئت علمی می شود که در صورت عدم مدیریت درست زمان، احتمال تاثیر نامطلوب روی کیفیت آموزش را دارد.

 

 به نظر شما یک استاد خوب باید چه ویژگــی های داشته باشد و کدام ویژگی مهم تر است؟

داشتن سواد علمی بالا و فن بیان خوب مطمئنا دو ویژگی مهم برای یک استاد است که البته در کنار اخلاق خوب (ادب و احترام به دانشجو) و توان ایجاد انگیزه در دانشجویان برای یادگیری می تواند مفید و کارآمد باشد. 

 

 تا به حال از شغل خود خسته شده اید؟ 

با توجه به علاقه ام به این حیطه خیر ولی گاهی ساعات طولانی کار آزاردهنده است.

 

 راجع به سختی ها و شیرینی های شغل تان بگویید؟ 

سختی شغل پزشکی مواجه مکرر و روزانه با انسان های دردمند می باشد که بیماری جنبه های مختلف زندگی شخصی، خانوادگی و اجتماعی شان را تحت تاثیر قرار داده است ولی در مقابل شیرین ترین لحظات زندگی یک پزشک زمانی است که توانسته است با تشخیص، درمان و مدیریت صحیح بیماری سبب التیام درد بیمار  و بهبودی شرایط او شود.

 

آیا زندگی کاری بر زندگی شخصی و خانوادگی شما تاثیری داشته است؟ نظر خانواده در این رابطه چیست؟ 

با توجه به ساعات کاری زیاد مسلماً تاثیرگذار بوده است ولی حمایت بی دریغ خانواده از من و صرف زمان های آزاد خودم برای خانواده جبران این نقصان را می کند.

 

چگونه وظایف خود را اولویت‌بندی می‌کنید؟ 

ابتدای هر هفته با توجه به برنامه کاری، سعی می کنم زمان برای انجام وظایف شغلی و خانوادگی را برنامه ریزی کنم و فرزندم همیشه اولویت است.

 

به نظر شما داشتن چند فرزند خوب است؟ 

کاملا بستگی به شرایط فرد دارد و نمی توان نسخه واحدی برای همه پیچید. ولی در صورت فراهم بودن شرایط سنی مناسب، سلامت جسمی و حمایت خانواده من خودم با تعدد فرزندان موافقم.

 

فرزندان چه تاثیری بر زندگی دارند؟ 

شیرین ترین و بهترین اتفاق زندگی برای من تولد پسرم بوده است که البته با تمام سختی های خود برایم لذت بخش و آرامش بخش است.

 اولین عبارتی که با دیدن کلمات ذیل به ذهن شما خطور می کند را بیان نمائید. 

دانشگاه: پویا و فراگیر

 کاشان: زادگاه من

خانواده: حمایت

مادر: فداکار

پدر: حامی

 فرزند: امید زندگی 

 بهترین همبازی بچه: خواهر و برادر - پدر و مادر

 استعداد درخشان: تعالی 

معدل: شاخص و معیار 

طب فیزیکی: تلاش برای جسم بهتر 

 توانبخشی: رسیدن به استقلال 

المپیاد: ارتقا علمی همه جانبه 

 کلاس درس: تمرکز و آموزش 

هدف: رضایت خداوند

دانشجو: انگیزه و تلاش

 کار: نشاط و پشتکار

 حجاب و عفاف: آرامش و آسودگی خاطر

 بازار کاشان: محل کار پدرم

  • گروه خبری : استعدادهای درخشان,المپیاد علمی
  • کد خبر : 124088
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید